Als er sprake is van een gedeeltelijke stroomstoring in huis dan kan dit verschillende redenen hebben. Als huiseigenaar wilt u dit natuurlijk wel graag zo snel mogelijk opgelost zien worden. We zijn tegenwoordig namelijk meer en meer afhankelijk van elektrische apparaten in huis. Voor het oplossen kunnen wij als elektricien u van dienst zijn, maar er zijn ook dingen die u zelf kunt ondernemen om dit probleem op te lossen.

Oorzaken

Een gedeeltelijke stroomstoring betekent dat er in slechts een gedeelte van uw huis de stroom uitvalt. Meestal duidt dit op een probleem in de groepenkast omdat hier via verschillende groepen de stroom naar verschillende delen van het huis verdeeld wordt. Als er een groep uitvalt dan komt u dus te zitten met een gedeeltelijke stroomstoring. Een oorzaak zou kunnen zijn een kortsluiting die makkelijk zelf op te lossen is, maar het kan ook overbelasting van een groep zijn of een storing in de groepenkast.

Zelf doen of elektricien

In het geval van een kortsluiting dan zal in de groepenkast een stop de stroom uitzetten. Dit is een veiligheidsmaatregel en makkelijk zelf op te lossen. U opent simpelweg de meterkast en vervangt de stop. Bij nieuwere groepenkasten kan je gewoon een schakelaar terug omzetten. Is het probleem van de gedeeltelijke stroomstoring hiermee nog niet opgelost dan kunt u het beste de hulp van een elektricien inroepen om de oorzaak te doorgronden en op te lossen.

Waarom kiest u voor ons?

  • Professionele installatie
  • Ook beschikbaar voor onderhoud
  • Extra (brand)veilig aangelegd
  • Klantvriendelijk
Bel nu voor een afspraak