Wat te doen bij een blikseminslag?

 In Blog

Voor veel mensen vormt een blikseminslag in huis een grote nachtmerrie. Dit komt mede door het feit dat er tijdens een blikseminslag brand in huis kan ontstaan, of dat u lichamelijk letsel op kunt lopen door de schok die u hierbij krijgt. Toch komt het regelmatig voor dat woningen door een blikseminslag getroffen worden. Het gaat hierbij voornamelijk om woningen die tussen de landerijen gelegen zijn. Hier zijn vaak geen hoge gebouwen, waardoor de woning het hoogste punt vormt. Aangezien bliksemschichten altijd het hoogste punt zoeken, is de woning een makkelijk doelwit. Is uw woning getroffen door een blikseminslag? Schakel de hulp van de elektriciens van ons elektriciensbedrijf in!

Hulp van een elektricien na een blikseminslag

Na een blikseminslag kan de elektricien u op verschillende manieren van dienst zijn. Zo zal een elektricien uw woning nalopen op schade aan de elektra in huis. Zeker elektrische apparaten die tijdens de blikseminslag op de netstroom waren aangesloten zullen in veel gevallen beschadigd zijn geraakt. Ook de elektriciteitskabels in uw woning kunnen schade hebben opgelopen als gevolg van de blikseminslag in huis. Reden genoeg om dit te laten controleren door de elektricien!

De kans op schade door blikseminslagen verkleinen

Om nieuwe schade bij een blikseminslag tegen te gaan is het raadzaam om bepaalde voorzorgsmaatregelen te nemen bij een onweersbui. Zorg er bijvoorbeeld voor dat de elektrische apparaten uit het stopcontact gehaald worden. Dit betekent dat het uitschakelen van de apparatuur niet voldoende is. Gebruik daarbij nooit apparaten die in het stopcontact zitten, als u besluit deze er niet uit te halen. Denk bijvoorbeeld aan een vaste telefoon.

Tip: zoek op internet naar tips om gevaarlijke situaties bij een blikseminslag tegen te gaan! Zo is ook het nemen van een warm bad vaak erg gevaarlijk tijdens een hevige onweersbui.

Recent Posts
Bel nu voor een afspraak